Hlavní obsah

Automatický systém zamykání uvěznil dítě v rozpáleném autě ve Zlíně

– Zlín

V nezáviděníhodné situaci se ocitla 57letá babička 2,5letého děvčete v neděli ve Zlíně. Když na chvíli opustila auto, samo se uzamklo i s klíčem, dítětem a mobilem. Žena nastalou událost zvládla na výbornou. Půjčila si mobil a navíc zastavila jednotku dobrovolných hasičů, která dítě vysvobodila.

Foto: MP Zlín

Hasička se protáhla úzkým oknem.

Článek

Žena zaparkovala odpoledne auto v centru města a na chvilku se vzdálila od vozu. Jenže její škodovka byla vybavena automatickým zamykáním. „Automobil se zamkl s malou holčičkou, klíči ve spínací skříňce i mobilním telefonem uvnitř. Teplota ve stínu se blížila 30 °C a v autě začínalo být brzy nesnesitelně,“ popsal mluvčí zlínských strážníků Pavel Janík.

Foto: MP Zlín

Nikomu se naštěstí nic nestalo.

Babička reagovala okamžitě a půjčila si mobil od kolemjdoucí a zavolala na linku 156. Ještě než strážníci přijeli na místo, projížděli kolem mladí dobrovolní hasiči z Drnovic, kteří neváhali a pomohli.

Hasička se protáhla oknem

„S jejím souhlasem jeden z nich rozbil zadní okénko a 21letá členka sboru se bez ochranného oděvu protáhla dovnitř a vozidlo otevřela. O chvíli později přijela hlídka, která zjistila, že se událost obešla bez vážné újmy na zdraví. Škrábanec na zádech, který utržila mladá hasička od střepu v okně, jí ošetřil strážník,“ konstatoval Janík.

Dítě zraněno nebylo a za svou statečnost dostalo plyšového medvídka. Janík připomněl, že pokud je auto vybaveno automatickým zamykáním, je třeba na to myslet. „Neponechávejte při vystoupení klíč ve spínací skříňce, ale mějte jej vždy při sobě,“ uzavřel mluvčí.

Veřejnost pobouřil případ z počátku měsíce z Brna, kde rodiče nechali dítě v autě a odešli nakupovat. Holčičku zachránili strážníci. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám