Hlavní obsah

Strážníci v Brně zachránili z rozpáleného auta dítě. Rodiče byli nakupovat

Právo, pko
Brno
Aktualizováno

Všímavost náhodného kolemjdoucího předešla možnému neštěstí u jednoho z brněnských nákupních center. Na linku strážníků se v pondělí v podvečer obrátil muž s tím, že na parkovišti sedí v zavřeném autě malé dítě. Hlídky na místě našly v autě stojícím na přímém slunci sedící holčičku. Strážníci nakonec rozbili okno a dítě z rozpáleného auta vytáhli.

Záchrana dítěte z autaVideo: Městská policie Brno

 
Článek

„Automobil s dítětem byl zaparkovaný na přímém slunci, dívka uvnitř seděla se svěšenou hlavou, ztěžka dýchala a nereagovala ani na hlasité tlučení kovovým koncem teleskopického obušku do skla. Svědek hlídce popsal, jak se několik minut společně s dalšími lidmi marně snažil sehnat její rodiče v okolních obchodech,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem s tím, že v tu chvíli teplota ve stínu šplhala k 29 stupňům.

Protože v rozpáleném autě může být teplota i o několik desítek stupňů vyšší, strážníci neváhali a rozhodli se vůz otevřít. „Obuškem rozbili okénko u místa řidiče, odemkli vůz a tříletou holčičku z pravého zadního sedadla vytáhli ven. Zpocenému dítěti podávali po malých doušcích vodu a chladili ho navlhčenými kapesníky. Na cestě už byla i sanitka záchranné služby, kterou strážníci přivolali,“ řekl mluvčí.

Současně se sanitkou dorazili i rodiče holčičky. Otec se snažil hlídce namluvit, že byli pryč jen pět minut, ačkoli od samotného oznámení už uplynulo čtvrt hodiny. Matka pak přiznala, že byli nakupovat asi na dvacet minut. Záchranáři nakonec po ošetření předali dítě rodičům a strážníci informovali republikovou policii s tím, že mají podezření o spáchání trestného činu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám