Hlavní obsah

Muž si ustlal vysoko nad Vltavou na mostním oblouku, probudili ho hasiči

– Štěchovice

Netradiční noc si dopřál v neděli muž, který si ustlal na vysokém mostním pilíři ve středočeské obci Štěchovice. Sundat ho museli hasiči pomocí výškové techniky.

Foto: HZS Středočeského kraje

Muž vracející se z poutě spal na mostě.

Článek

Hasiče k památkově chráněnému mostu Dr. Edvarda Beneše přivolala policie, která dostala ráno oznámení od občanů, kteří měli obavy, že se muž zřítí dolů do řeky, případně na silnici. Muž spal 12 metrů nad vozovkou. Středočeští hasiči požádali o pomoc pražské hasiče, kteří na most poslali žebřík s košem.

Foto: HZS Středočeského kraje

Sundali ho hasiči.

„Pomocí koše se lezci dostali až na vrchol jen něco málo přes metr a půl širokého oblouku ke spícímu muži, kterého nejdříve zajistili a poté probudili. Následně ho přendali do koše a bezpečně snesli do bezpečí na pevnou zem,“ popsal záchranu mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

Foto: HZS Středočeského kraje

Sundali ho hasiči.

Celá akce trvala asi deset minut a jistili ji také dobrovolní hasiči na člunu na Vltavě. Spáč byl předán policii. „Muž pod vlivem alkoholu se podle svých slov vracel z poutě, když vylezl na most a tam usnul. Spáchat sebevraždu nechtěl,“ uzavřel mluvčí policie Zdeněk Chalupa.

Foto: HZS Středočeského kraje

Pro své chování neměl muž vysvětlení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám