Hlavní obsah

Další klokan na útěku. Hopíka naháněli na Ostravsku

Novinky, jdu
Paskov

Dohromady sedmnáct hasičů a policistů z Paskova na Ostravsku se v pátek zapojilo do pátrání po klokanovi, který utekl majitelce z nedalekého Vratimova. Po půlhodinové akci nakonec skokana zaskočil jeden z pátračů, který dle mluvčího hasičů Petra Koudely „elegantní šipkou“ dopadl klokana dříve, než ten stihl utéct mezerou v plotě. Od víkendu je na útěku i klokan v okolí Hradce Králové.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Klokan skončil v náručí hasiče dřív, než stihl utéct mezerou v plotě.

Článek

Informace o volně pobíhajícím, nebo spíše poskakujícím klokanovi s příznačným jménem Hopík obdrželi hasiči před sedmou hodinou ranní.

K bývalému Dolu Paskov postupně dorazily dvě hasičské jednotky z Frýdku-Místku a Ostravy-Přívozu a dobrovolní hasiči z Paskova. Přidali se k nim i dva příslušníci Policie ČR. Dohromady se tak na pátrání po skákajícím uprchlíkovi vydalo sedmnáct mužů.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Klokan Hopík se pohyboval v areálu bývalého Dolu Paskov.

„Půlhodinové nahánění v areálu bývalého Dolu Paskov kolem místy zchátralého plotu zakončil jeden z profesionálních hasičů elegantní šipkou a klokan Hopík skončil nezraněn v jeho náručí,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela. Pochválil také mrštnost hasiče, díky kterému byl klokan dopaden dříve, než stihl utéct nenápadnou mezerou v plotu.

Domů dorazil svázaný a v síti

Krátce po dopadení klokana vyšlo najevo, že patří ženě z blízkého Vratimova. Na výpravu za svobodou se Hopík mohl vydat díky tomu, že majitelka dostatečně nedovřela vrátka od ohrady.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Pátrání po klokanovi se dohromady zúčastnilo sedmnáct hasičů a policistů.

„Protože paní po chvíli dojela k místu úspěšného zásahu, ale neměla žádnou mobilní ohrádku či klec, hasiči opatrně svázali nohy jejího Hopíka, zabalili jej do sítě a v osobním automobilu majitelky jej jeden z hasičů převezl na klíně až do ztraceného domova,“ dodal mluvčí Kůdela.

Hopík je takzvaný klokan Bennetův. Jedná se o podruh klokana rudokrkého, který pochází původně z Tasmánie. Velice odolný Bennetův druh postupně zdivočel i na Novém Zélandu a v Anglii, kde divokou populaci založili jedinci, kteří uprchli ze zoologických zahrad.

Od víkendu uniká i klokan v okolí Hradce Králové. Čtyřletý samec pojmenovaný Zuzaňák utekl chovateli v nedaleké obci Divec, když protrhl oplocení nového výběhu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám