Hlavní obsah

Rozzuřený šofér rozbil řidičce okénko a mobil. Prý ho ohrozila, když mu vjela do cesty

Právo, ib
Velký Bor

Rozběsněný 37letý plzeňský šofér ve Škodě Octavia v sobotu odpoledne zastavil na silnici u Velkého Boru na Klatovsku Peugeot 307 s o rok starší řidičkou. Následně jí vysklil boční okénko, poničil čelní sklo a poškodil mobil. Důvod? Žena ho údajně ohrozila, když předjížděla jiné vozidlo.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Řidička ze Strakonic před incidentem předjížděla pomalu jedoucí auto s přívěsným vozíkem. „Když byla na jeho úrovni, uslyšela za sebou brzdy a ve zpětném zrcátku uviděla oktávii s řidičem, který jí pak donutil zastavit,“ řekla Právu policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Zda žena skutečně udělala něco špatně, není jasné. Ve hře je několik variant, od příliš rychlé jízdy muže ve škodovce až po možnost, že se žena před předjížděcím manévrem zapomněla kouknout do zpětného zrcátka a vjela mu před auto. „Případ dále šetříme,“ doplnila Ladmanová.

Agresivního motoristu se policistům podařilo zastavit v Nepomuku a převezli jej na služebnu. „Byla provedena dechová zkouška i test, zda nebyl pod vlivem návykových látek - obojí s negativními výsledky,“ konstatovala Ladmanová.

Řidič se nicméně bude zodpovídat z přečinů poškození cizí věci a výtržnictví.

Reklama

Výběr článků

Načítám