Hlavní obsah

Policisté obvinili řidiče autobusu, který loni v listopadu boural u Ločenic

Právo, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmačtyřicetiletého řidiče, který loni v listopadu řídil autobus na lince Besednice – České Budějovice a u Ločenic narazil do stromu, obvinili policisté z obecného ohrožení. Jeden člověk při této nehodě vypadl z okna a těžkým zraněním podlehl. Dalších deset lidí se zranilo.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Českobudějovický vyšetřovatel obvinil v pátek 1. června řidiče linkového autobusu z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti.

„Loni 30. listopadu jel linkovým autobusem na lince Besednice – České Budějovice, kdy v úseku silnice Ločenice – Mokrý lom nepřizpůsobil rychlost autobusu stavu a povaze vozovky (byl sníh a náledí), dostal s autobusem smyk a sjel do příkopu. Pravou zadní částí autobusu narazil bočně do vzrostlého stromu,“ řekl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

V autobuse cestovalo celkem třináct lidí. Jeden člověk zemřel, čtyři lidé se těžce zranili a šest cestujících utrpělo lehká zranění. Vyšetřování řidiče je vedeno na svobodě. U soudu mu hrozí několik let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám