Hlavní obsah

Inspekce zveřejnila video ze zadržení muže podezřelého z podílu na 10 let staré vraždě

Právo, Novinky, rav, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb
Aktualizováno

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) zveřejnila v pátek video ze zadržení muže, který je podezřelý, že se podílel na 10 let staré vraždě na Chebsku. Spolu s tímto mužem inspekce v pátek ráno zadržela i expolicistu, který je hlavním podezřelým. Obviněni zatím z ničeho nebyli.

Zadržení jednoho z podezřelých v případu 10 let staré vraždyVideo: Zásahová jednotka Policie ČR Ústeckého kraje, Právo

 
Článek

Případ se odehrál v listopadu 2008. „Pachatelé brutálním způsobem zavraždili šestadvacetiletého mladého muže, kterého na odlehlém místě nedaleko přehrady Bílý Halštrov nejdříve těžce zranili útokem a následně ho zavraždili. Muž následkům mučení a těžkých poranění podlehl na místě,“ popsal mluvčí GIBS Ivo Mitáček.

Muž šel kolem půl druhé v noci z diskotéky směrem domů, když ho pachatelé začali pronásledovat. Následně ho dostihli a odvezli k přehradě, kde jej napadli. Podle dřívějších informací následně oběť přivázali k autu a vlekli k hlavní silnici. V dobu muž zřejmě ještě žil. Mrtvé tělo bylo později nalezeno u hlavní silnice.

Foto: Novinky

Zadržený bývalý policista, kterého inspekce podezírá z vraždy.

Detektivové inspekce už v minulosti měli podezření na policistu z místního oddělení, který byl vůči svému okolí násilnický a napadal především muže, kteří se bavili s jeho tehdejší družkou. Důkazy ale nebyly natolik spolehlivé, aby mohl být expolicista stíhán.

Za celým případem stojí podle zjištění redakce žárlivost. Podezřelý policista údajně nesnesl přítomnost jakéhokoli jiného muže v blízkosti své tehdejší přítelkyně a nynější manželky. Měl kvůli tomu v době před vraždou opakovaně konflikty, některé i fyzické.

Mluvčí inspekce k zadrženým mužůmVideo: Rudolf Voleman, Právo

Druhý muž, který je podezřelý z podílu na brutálním činu, je podle důvěryhodného zdroje redakce kamarádem bývalého policisty. Pracovníci GIBS ho v pátek jako zadrženého převážejí do Karlových Varů, aby mu tam předali usnesení o zahájení trestního stíhání a následně ho vyslechli.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám