Hlavní obsah

Zátah GIBS na Chebsku: Podezřelým z 10 let staré brutální vraždy je policista

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vyšetřovatelé Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) rozjeli v pátek od brzkého rána zátah na několik lidí podezřelých z vraždy, která se odehrála téměř před deseti lety na Chebsku. Informaci deníku Právo potvrdil mluvčí GIBS Ivo Mitáček. Dva lidé byli zadrženi.

Mluvčí inspekce k zadrženým mužůmVideo: Rudolf Voleman, Právo

 
Článek

Podle zjištění redakce je hlavním podezřelým muž, který v době vraždy sloužil u policie na obvodním oddělení v Aši, proto věc řeší GIBS.

„Na základě vyžádané spolupráce mezi GIBS a PČR byly příslušníky zásahové jednotky zadrženy dvě osoby, které byly následně převezeny do Karlových Varů příslušníkům GIBS k dalším nezbytným procesním úkonům a opatřením,” uvedl Mitáček.

Foto: Novinky

Zadržený bývalý policista, kterého inspekce podezírá z vraždy.

Podle informací Práva je jedním z nich právě bývalý policista. Inspekce se začala případem zabývat před půlrokem, když dostala nové informace.

Muže mučili

Případ se odehrál 23. listopadu 2008. „Tehdy dosud neznámí pachatelé brutálním způsobem zavraždili šestadvacetiletého mladého muže, kterého na odlehlém místě nedaleko přehrady Bílý Halštrov nejdříve těžce zranili útokem a následně ho zavraždili. Muž následkům mučení a těžkých poranění podlehl na místě,“ přiblížil Mitáček.

Případ byl podle něj v minulosti prověřován tehdejší Inspekcí ministra vnitra a následně předán i západočeské policii. V té době se však nepodařilo shromáždit dostatek důkazů pro něčí obvinění, proto policie věc v srpnu 2009 odložila. Teď je vše jinak.

Více informací bude podle Mitáčka uvolněno v průběhu dnešního dne.

Reklama

Výběr článků

Načítám