Hlavní obsah

Vlak na Domažlicku najel do stromu

Právo, zaš
Plzeň

Do spadlého stromu na Domažlicku v úterý večer narazil osobní vlak. Ve vagónech cestovaly tři desítky osob, žádné z nich se nic nestalo. Nehoda se stala v těžko přístupném terénu, který hasičům komplikoval zásah. K místu museli dojít zhruba dvě stě metrů pěšky.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Osobní vlak na Domažlicku narazil do stromu.

Článek

Ke střetu došlo před osmnáctou hodinou na železniční trati mezi Holýšovem a Hradcem. „Strom zůstal zaklíněn pod vlakem. Podle strojvedoucího nebylo poškození vlaku velké. Po odstranění stromu s vlakem dojel do nejbližší stanice,“ sdělil mluvčí hasičů Petr Poncar.

Hasiči na místě zasahovali zhruba tři hodiny. Po celou dobu byla trať uzavřena. Celkem třiatřicet cestujících bylo podle Poncara odvezeno náhradní soupravou.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Osobní vlak na Domažlicku narazil do stromu.

Strom spadl ve chvíli, kdy západ Čech znovu zasáhly přívalové deště a bouřky. Mezi nejpostiženější okresy patřilo severní a jižní Plzeňsko a také Plzeň.

„Profesionální i dobrovolná jednotka z Nýřan zasahovala v Kamenném Újezdu, kde vlivem lokální průtrže došlo k naplnění místního rybníku a jeho odtok příval vody nezvládl,“ sdělil Poncar. Podle něj byly zatopeny dva sklepy, vodu jednotky odčerpaly.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Osobní vlak na Domažlicku narazil do stromu.

Odstranit vodu ze sklepů musely hasičské jednotky i na několika dalších místech. Vyjížděly i k dalším popadaným stromům. Napáchané škody jsou podle Poncara minimální.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám