Hlavní obsah

Policie obvinila dívku v případu pobodání 18leté studentky, měla navádět útočníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V případu loňského pobodání osmnáctileté gymnazistky v pražských Horních Měcholupech stíhají kriminalisté dalšího mladistvého. Podle zdroje ČTK obeznámeného s vyšetřováním si obvinění vyslechla dívka z okolí stíhaného studenta, která ho k vraždě údajně navedla. Informaci o rozšíření stíhání potvrdil bez dalších podrobností mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo činu v pražských Horních MěcholupechVideo: Novinky

 
Článek

"V rámci tohoto případu kriminalisté stíhají další osobu. Jelikož se jedná o osobu, která je mladistvá, nelze ze zákonných důvodů poskytnout žádnou bližší informaci," sdělil Daněk.

Útok se odehrál 13. listopadu večer v Dýšinské ulici. Mladík dívce podle dostupných informací zasadil mnoho bodných ran a utekl. Mladou ženu převezli záchranáři ve vážném stavu do nemocnice.

Po útočníkovi pátrali policisté spolu s psovody několik hodin a během noci byl zadržen. Motiv činu není znám.

Policisté vzápětí zadrželi dívčina kamaráda, sedmnáctiletého spolužáka, který se k činu přiznal. S dívkou se před útokem procházel po ulici. Kriminalistům řekl, že na napadení si nepamatuje.

Obviněný mladík je stále ve vazbě, jeho údajnou spolupachatelku stíhají policisté podle dostupných informací na svobodě. V případě prokázání viny jim za pokus o vraždu hrozí jakožto mladistvým maximálně desetileté vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám