Hlavní obsah

Policie zadržela muže, který zřejmě pořezal Petru Kvitovou

• Aktualizováno

Policie zadržela muže, který měl v roce 2016 přepadnout a ošklivě pořezat tenistku Petru Kvitovou. Uvedla to ve středu Česká televize.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Petra Kvitová v polovině května zvítězila na turnaji v Madridu

Článek

Podezřelý muž má podle informací ČT vazby na olomouckou drogovou scénu, sám drogy užívá. Tenistka jej prý identifikovala.

„Má jít o člověka, který byl v minulosti vyšetřován kvůli útokům na seniory,” uvedla ČT.

Policie případ šetřila od prosince 2016, kdy muž Kvitovou přepadl v jejím bytě a pořezal ji na levé ruce. Do bytu se prý dostal pod záminkou, že je revizní technik kotle. Že přišel zrovna ke Kvitové, byla náhoda.

Policie zveřejnila identikit pachatele. Nepodařilo se ho ale nalézt, případ byl odložen. Pak jej řešil tým Tempus, který prověřuje nevyřešené starší případy.

Policie dostala anonymní tip

Zlom podle ČT nastal letos v lednu, kdy policisté dostali anonymní tip na konkrétního člověka. Toho pak údajně několik měsíců prověřovali a také čekali na to, až budou moci osobně hovořit s Kvitovou, aby jí zřejmě ukázali fotku pachatele a ona ho mohla identifikovat. To se údajně podařilo tento týden, protože tenistka se v Praze připravuje na blížící grandslamový turnaj French Open.

Foto: Policie ČR

Identikit muže, který zaútočil na Petru Kvitovou

Kvitová levou rukou hraje, lékaři ji po útoku několik hodin operovali. Měla poškozené šlachy na prstech. Grandslamové turnaje začala Kvitová hrát loni v červnu. Následky bude mít doživotní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám