Hlavní obsah

Policie zabavila narkomanovi už dvě auta. Řídil i přes zákaz

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Touha řídit auto byla u jednadvacetiletého muže natolik silná, že přehlušila volání zdravého rozumu, připomínajícího platný zákaz řízení. Mladík tak opět přišel o auto, už druhý vůz mu v úterý odpoledne u Těmic na Hodonínsku zabavili policisté.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté v obci Těmice zastavili a kontrolovali řidiče Škody Octavia. Muž za volantem jim na první pohled nebyl neznámý. Pamatují si jej jako uživatele drog, navíc s platným zákazem řízení až do roku 2020.

„Navíc mladíka při řízení přistihli začátkem května. Tehdy po pozitivním testu na drogy rozhodli o zabavení vozu BMW, kterým cestoval,“ připomněl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

I tentokrát byl orientační test na drogy pozitivní, ukázal přítomnost pervitinu. Lékařské vyšetření muž odmítl. Jeho cesta u Těmic skončila, hlídka jej zadržela pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Pro účely trestního řízení strážci zákona vůz zajistili a stejně jako v předchozím případě se obrátí na soud s návrhem na propadnutí věci. U soudu mladému muži navíc hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám