Hlavní obsah

Policisté v Ostravě se snažili uhasit hořící byt, pomohli až hasiči

– Ostrava
Právo, hon

U požáru garsonky v panelovém domě v Ostravě-Porubě zasahovali hasiči v noci na středu. Nikdo nebyl zraněn, ale z bytů muselo na čas odejít přes dvacet lidí.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči zasahovali u požáru bytu v Ostravě-Porubě.

Článek

O události informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák. Hořet podle něj začalo krátce po půl čtvrté v noci, na místo vyjelo několik profesionálních jednotek i dobrovolní hasiči z Pustkovce.

Hořelo v jednom z menších bytů. „Policisté, kteří byli na místě první, použili hadici z nástěnného hydrantu a spolu s jedním z obyvatel se požár pokusili zmírnit, vzhledem k jeho intenzitě se to však nepodařilo. Hasiči na jeho likvidaci nasadili jeden vodní proud. Při zásahu pak nalezli tři malé propanbutanové láhve, které opatrně vynesli,“ uvedl mluvčí.

Požár byl lokalizován již dvě minuty po příjezdu první hasičské jednotky k zásahu a dále z bytu se nešířil. Hasiči požár zcela zlikvidovali po půl šesté ráno.

„Ještě před příjezdem zasahujících jednotek dům samovolně opustilo 21 osob, pro jejich tepelný komfort jim byl poskytnut evakuační autobus. Příčina vzniku požáru je v šetření,“ dodal Kozák. Škoda se odhaduje na 80 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám