Hlavní obsah

Muž dal na koleje kameny, protože ho vykázali z vlaku a dostal výpověď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Na kameny nastražené na kolejích u Soběsuk na Kroměřížsku najel ve čtvrtek motorový vlak. Jen šťastnou náhodou nebyl nikdo zraněn. Policie ještě ve čtvrtek zadržela třicetiletého muže z Karvinska, který kameny na kolej položil. Muž je obviněný z obecného ohrožení, za což mu hrozí až osm let.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K činu se přiznal, naštvalo ho prý, že dostal výpověď, protože nepřišel do práce. A nepřišel proto, že neměl peníze na jízdenku a vykázali ho z vlaku.

„Strojvedoucí vůz zastavil rychlobrzdou, při události nebyl nikdo zraněn. Jen shodou okolností nedošlo k vykolejení vlaku,“ uvedla v pondělí policejní mluvčí Barbora Balášová.

K události došlo před půl osmou ráno, ve vlaku ze Zborovic do Kroměříže v tu chvíli cestovalo zhruba 15 lidí. Kameny na kolejích měly v průměru kolem 15 centimetrů, vlak díky rychlé reakci strojvedoucího najel jen na část z nich. „Přivolaní policisté provedli ohledání místa činu, nápomocen jim byl i služební pes, provedli nezbytná šetření, a ještě ten den se jim podařilo najít viníka," uvedla Balášová.

K odhalení pachatele podle ní přispěly výpovědi svědků i dobrá osobní a místní znalost policistů. „Třicetiletý muž z okresu Karviná, který v současné době pobýval na ubytovně v Kroměříži a pracoval ve Zborovicích, kam každý den vlakem dojížděl, se k uvedenému jednání přiznal,“ sdělila mluvčí.

K činu se prý odhodlal, když ho strojvedoucí vykázal v Šelešovicích z vlaku. Muž totiž u sebe neměl dost peněz na jízdenku. Vydal se proto po kolejích pěšky. Nato mu podle Balášové volal nadřízený, že není v práci včas, a tudíž končí. To muže údajně natolik rozčílilo, že se rozhodl položit na koleje kameny.

Reklama

Výběr článků

Načítám