Hlavní obsah

Policie hledá svědky přepadení na D 46, při němž se střílelo

Právo, vtk

Policie pátrá po muži a ženě, zřejmě ze severní Moravy, kteří by mohli poskytnout kriminalistům důležité informace k neúspěšnému přepadení vozu s penězi, které se stalo v neděli 22. dubna na dálnici D46 u Vyškova.

Foto: Policie ČR

Identikit dvojice, kterou policie hledá.

Článek

K přepadení došlo v nočních hodinách, za dosud nejasných okolností se někdo pokusil zastavit vůz s penězi. Na místě se střílelo, ale nikdo nebyl zraněn. Loupež útočníkům nevyšla. Po pachatelích policie pátrá.

Muž s ženou, které policisté hledají, seděli ve svém voze nedaleko místa přepadení, řekl Právu mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

„Nevíme, zda pachatelé provoz na D 46 před přepadením zastavili, nebo jestli se kolona vozidel vytvořila bez jejich přičinění kvůli tomu, že řidiči viděli na dálnici něco neobvyklého. Z oné kolony vozů jsme vyslechli již většinu řidičů. Schází nám jen tato dvojice,“ vysvětlil mluvčí.

Policie v pondělí zveřejnila identikit dvojice. Kriminalisté žádají, aby se muž s ženou přihlásili na tísňové lince 158. Uvítají případně také pomoc veřejnosti, pokud je někdo pozná.

Dvojice cestovala zřejmě ve Fiatu Punto či ve Fordu Fiesta. „Mohla mít dobrý výhled na průběh přepadení. Auto s moravskoslezskou registrační značkou řídil muž, na místě spolujezdce seděla žena,“ doplnil Šváb.

Přepadení se stalo na 8,4 kilometru dálnice D 46 ve směru Vyškov–Olomouc, a to v místě, kde je provoz dálnice zúžen do jednoho pruhu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám