Hlavní obsah

Pustili ho z vězení, za měsíc měl na svědomí šestnáct vloupání

Novinky, jdu
Zlín

Během jednoho měsíce se devětatřicetiletému muži ze Zlína podařilo celkem šestnáctkrát vloupat do sklepů, garáží, zahradních domků a vozidel. Jedná se o známého recidivistu, který už předtím měl být třináctkrát trestán. O jeho dopadení policie informovala v pondělí, v případě odsouzení mu hrozí pět let vězení.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Ze dvou vozidel, čtyř zahradních domků, tří garáží a sedmi sklepů na různých místech ve Zlíně a Malenovicích odcizil předměty za téměř 70 tisíc korun, škoda  se vyšplhala na více než 36 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Muž podle policistů bral vše, co našel, včetně například jízdního kola či alkoholu. Věci pak prodával náhodně cizím lidem a za peníze měl kupovat drogy, případně je utrácel v automatech.

Recidivista se přitom vrátil z posledního z celkem 13 vykonaných trestů začátkem února. Už v půlce března se měl poprvé vloupat do garáže rodinného domu v Malenovicích a v krádežích pak pokračoval po celý měsíc.

„Kriminalisté se zaměřili na lokality, v nichž se lupič pohyboval, a narazili na něj záhy po jeho posledním vloupání do osobního vozidla ve Zlíně, před půlnocí 16. dubna. Protože ho dobře znali, prohlédli si místo jeho bydliště a našli tam některé z odcizených věcí,“ dodala Kozumplíková.

Ke všem vloupáním se muž dle Kozumplíkové přiznal. Vzhledem k tomu, že má bohatou trestní minulost, v případě odsouzení mu hrozí až pět let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám