Hlavní obsah

Střelec v azylovém domě v Domažlicích zranil dva policisty, pak se střelil do hlavy

– Domažlice • Aktualizováno
Právo, Novinky, pab, ok

V azylovém domě v Domažlicích v úterý dopoledne zřejmě psychicky nemocný muž postřelil dva policisty. Pak spáchal sebevraždu. Policie přivolala vrtulník i zásahovou jednotku. Podle jedné z vyšetřovacích verzí vzal muž policistům pistoli.

BEZ KOMENTÁŘE: Při střelbě v azylovém domě byli zraněni policistéVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Střelba se ozvala z azylového domu v domažlické Kozinově ulici před desátou hodinou dopoledne. „Pacient nespolupracoval s naší posádkou a nejevil zprvu známky agresivity, ale po příjezdu policie nejméně jednoho policistu postřelil. Ten by neměl být ohrožen na životě. Muž se pak střelil do hlavy,“ uvedla Andrea Divišová ze záchranné služby Plzeňského kraje. Později upřesnila, že postřeleni byli dva policisté.

„Policisté vyjížděli na asistenci zdravotnické záchranné službě s nespolupracujícím pacientem a přitom došlo ke střelbě. Byli zraněni dva policisté a 34letý muž, který na následky zemřel. Okolnosti nyní vyšetřujeme,” uvedla mluvčí policie Martina Korandová.

Oba policisté byli převezeni do nemocnice, jsou mimo ohrožení života.

Foto: Právo

Záchranáři na místě střelby

Podle zjištění Práva je jednou z vyšetřovacích verzí ta, že střelec policisty odzbrojil. Tomu nasvědčuje také to, že k azylovému domu dorazili i pracovníci odboru vnitřní kontroly. Policie to na místě nechtěla komentovat.

Azylový dům v Kozinově ulici patří pod Diecézní charitu Plzeň a má kapacitu 29 lůžek. Ubytování poskytuje jak dospělým, tak dětem s doprovodem. Podle webových stránek je jeho posláním poskytovat ubytování na přechodnou dobu lidem v nepříznivé sociální situaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám