Hlavní obsah

Záhada propadu půdy na Černém Mostě vyřešena. Šlo o nádrž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Radnice městské části Prahy 14 už ví, jaký prostor odkryl propad půdy na Černém Mostě z minulého týdne. Jde o nádrž na vodu, řekla v pondělí na dotaz Novinek mluvčí radnice Veronika Berná. Nevyužívané nádrže byly podle ní zřejmě zasypány při stavbě sídliště.

Sesuv půdy v areálu školy na Černém Mostě Video: Novinky

 
Článek

Půda se v areálu ZŠ Bratří Venclíků propadla na Velikonoční pondělí, na místě vznikl několikametrový kráter. [celá zpráva] Lidé z krizového štábu města i Báňské záchranné služby poté zkoumali okolí jámy i objekt uvnitř.

„Velmi pravděpodobně jde o nevyužívané nádrže na svod dešťových a podzemních vod. Máme za to, že se v době výstavby sídliště tyto nádrže místo vybagrování a zasypání pouze zasypaly, což po letech vedlo ke korozi výztuží a k následnému zhroucení,“ informovala Berná.

Vedení městské části nechá jámu zasypat, práce si v nejbližších dnech objedná u Báňské záchranné služby. Radnice předpokládá, že zasypání bude otázkou několika týdnů.

Foto: Městská policie Praha , ČTK

Na Černém Mostě v Praze se propadl strop protiatomového krytu

Po propadu půdy hasiči původně měli za to, že se propadl strop protiatomového krytu, to se ovšem následně nepotvrdilo. Nádrže v mapách zakresleny nebyly a nikdo až doteď netušil, k čemu sloužily.

Výuka ve škole probíhala po celý týden bez omezení. Nikdo se nezranil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám