Hlavní obsah

Dívka se zranila ve škole, případem se zabývá policie

– Blatná
Právo, Pavel Orholz

Blatenští policisté se zabývají případem osmileté žačky, která spadla na hlavu v Základní škole Jana Ámose Komenského v Blatné. Třídní učitelka podle matky dívky nezavolala záchrannou službu ani neposkytla dostatečnou první pomoc. Dívka prý musela být později ošetřena u stomatochirurga, když utrpěla zlomeninu nosu a měla odtrženou bradu od čelisti.

Foto: Mapy.cz

Základní škola J. A. Komenského v Blatné

Článek

„Prověřujeme tuto událost, která byla zveřejněná na sociálních sítích,“ sdělila Právu mluvčí strakonické policie Jaromíra Nováková s tím, že vzhledem k věku dívky nebude policie podávat žádné další informace.

Jako první informoval o případu server TN.cz. Zmiňoval vyjádření matky na sociálních sítích, která si stěžovala na postup učitelky. Ta jí prý pouze poslala SMS, že dcera krvácí ze rtu a nosu. Základní škola reagovala vyjádřením ředitelky Jany Krapsové. Ta upozorňuje, že k úrazu došlo o přestávce před vyučovací hodinou.

„Celou záležitost jsem pečlivě prošetřila a mohu konstatovat, že jsem zatím nezjistila žádná pochybení zaměstnanců školy v jejich postupu po vzniku úrazu,“ konstatovala Krapsová. Zmiňuje, že učitelka dívku ošetřila a žačka se zapojila i do poslední hodiny. Hned po obědě si dívku vyzvedl přítel její matky.

„Paní učitelka žákyni ošetřila na základě vyhodnocení jejího aktuálního zdravotního stavu a informovala matku SMS (ve školním řádu není určen způsob informování, např. telefonicky, jak požaduje matka žákyně). Následně byl sepsán záznam o úrazu, který byl oznámen dalším orgánům tak, jak ukládají předpisy,“ poznamenala ředitelka školy.

Reklama

Výběr článků

Načítám