Hlavní obsah

Na Černé hoře zemřel po nárazu do stromu lyžař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na sjezdovce na Černé hoře v Krkonoších v úterý kolem poledne zemřel třiačtyřicetiletý lyžař. Při jízdě v dolní části Černohorské sjezdovky patrně nezvládl oblouk a z hrany sjezdovky vyletěl mimo sjezdovou trať, kde narazil do stromu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost potvrdila mluvčí lyžařského areálu Zina Plchová. Na případ upozornila televize Prima. Jde o druhé úmrtí lyžaře na sjezdovce v Krkonoších v této sezóně. „Podle informací očitých svědků muž neměl helmu a nedošlo ke kolizi s jiným lyžařem. Je nám velmi líto, že k této smutné události v areálu došlo,” uvedla Plchová.

Okolnosti a příčiny neštěstí vyšetřuje policie. „Byla nařízena zdravotní pitva mrtvého. Lyžaři údajně před nehodou vypnula lyže. Zemřel na místě,” řekla mluvčí trutnovské policie Šárka Pižlová.

Začátkem března zemřel šestačtyřicetiletý lyžař na sjezdovce Portášky ve Velké Úpě, která je městskou částí Pece pod Sněžkou. Lyžař podle dostupných informací na sjezdovce spadl a pak narazil do sloupu lanovky. Cizí zavinění jeho úmrtí kriminalisté vyloučili. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám