Hlavní obsah

V Krkonoších zemřel lyžař, narazil na sjezdovce do sloupu

Právo, mip

Na sjezdovce Portášky ve Velké Úpě, která je městskou částí Pece pod Sněžkou, se v neděli dopoledne smrtelně zranil šestačtyřicetiletý lyžař. Ve vysoké rychlosti narazil do sloupu, řekl mluvčí krajských zdravotnických záchranářů Ivo Novák.

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Šestačtyřicetiletý muž zahynul v neděli dopoledne na sjezdovce Portášky ve Velké Úpě u Pece pod Sněžkou poté, co ve velké rychlosti upadl a narazil do sloupu lanovky.

„Naši operátoři od počátku zahájili telefonickou resuscitaci, na místo vyslali posádku z Trutnova i vrtulník. Bohužel muž zraněním na místě podlehl,“ popsal mluvčí královéhradeckých záchranářů Ivo Novák.

Podle něj muži, narozenému v roce 1972, nepomohla ani helma na hlavě. K tragédii došlo okolo 10. hodiny dopoledne. Na místě zasahovala i horská služba. „Mohu potvrdit, že k události došlo, ale věc je v šetření policie a v tuto chvíli k tomu nebudeme poskytovat další informace,“ řekl Právu náčelník Horské služby Krkonoše Pavel Jirsa.

Lyžař podle očitého svědka ve velké rychlosti na namrzlém sněhu upadl. „A už ležící podle svědků doklouzal až ke sloupu lanovky, o který se zastavil. Sloup je pokrytý ochrannými prvky,“ řekla Zina Plchová, mluvčí SkiRezortu Černá Hora - Pec, pod který sjezdovka Portášky patří.

Podle mluvčí královéhradecké policie Aleny Kacálkové ukázalo prvotní vyšetřování na místě tragédie, že k nehodě mělo dojít bez cizího zavinění. „Bude nařízena pitva, která by mohla přinést další poznatky,“ řekla Právu Kacálková. Protože je vyšetřování teprve na začátku, nechce policie poskytovat další informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám