Hlavní obsah

Z hotelového trezoru zmizelo 160 tisíc, policie dopadla dva bývalé zaměstnance

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek

Husarský kousek se podařil v těchto dnech kriminalistům na Frýdecko-Místecku. Objasnili krádež velmi vysoké částky, která na konci února zmizela z trezoru umístěného v hotelovém komplexu. Oběma mužům nyní hrozí až pět let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oznámení o krádeži částky ve výši 160 tisíc korun přijali policisté před třemi týdny. Peníze zmizely z hotelového trezoru.

„Na základě zjištěných informací se kriminalisté také zabývali verzí, že se vloupání mohla dopustit osoba, která zázemí hotelového komplexu zřejmě znala. V průběhu prověřování případu se následně tato skutečnost také potvrdila, této krádeže se měli totiž dopustit dva třicetiletí, již bývalí zaměstnanci hotelu,“ uvedla mluvčí policie Karolína Bělunková.

Jeden ze zlodějů do objektu vstoupil za pomocí čipové karty, v prostorách kanceláře sebral klíče od trezoru, který si pak otevřel a sebral z něj peníze.

„Takto získané finanční prostředky měli obvinění použít například na splátku dluhu, nájmu, k nákupu elektroniky, potravin či pohonných hmot,“ sdělila mluvčí.

„Jeden z obviněných mužů má více než dvacet záznamů v rejstříku trestů, a to převážně za majetkovou trestnou činnost,“ dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám