Hlavní obsah

Policie zadržela úředníka uherskohradišťského odboru dopravy a dalších deset lidí

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště
Aktualizováno

Celkem jedenáct lidí zadrželi v průběhu středy uherskohradišťští kriminalisté v souvislosti s blíže nespecifikovanou rozsáhlou majetkovou trestnou činností. Jedním ze zadržených je i pracovník odboru dopravních správních agend při Městském úřadě v Uherském Hradišti.

Policie zadržela úředníka uherskohradišťského odboru dopravyVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Zaměstnanec úřadu je podle zjištění Práva podezřelý z trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby. „Došlo k uzavření odboru dopravy a zapečetění kanceláře zmíněného pracovníka,“ sdělil tajemník radnice Josef Botek.

Policisté spustili razii ve středu. Z deseti zadržených propustili do čtvrtečního dopoledne čtyři podezřelé osoby. „V současné době nadále probíhá prověřování, proto v tuto chvíli nebudeme sdělovat žádné bližší informace,“ sdělil mluvčí policie Petr Jaroš.

K zásahu kriminalistů podle něj došlo na základě dlouhodobého prověřování. Druh spáchané majetkové trestné činnosti však neupřesnil.

Podle šéfa uherskohradišťské policie Bronislava Šabršuly se pachatelé dopouštěli trestné činnosti dlouhodobě, a to od roku 2014. K trestné činnosti docházelo na území Uherskohradišťska.

Český rozhlas Zlín na svém facebookovém profilu uvedl, že odbor dopravy zůstal uzamčený. Na dveřích visí cedulka s nápisem „Z technických důvodů zavřeno”.

Zda je mezi zadržovanými stále i pracovník úřadu, není jasné. Podle starosty Uherského Hradiště Stanislava Blahy (ODS) však vedení města na trestnou činnost upozornilo již v minulosti. „Jeho aktivity, které souvisejí s jeho zaměstnáním, jsou policií rovněž prošetřovány. Nemohu komentovat pracovní aktivity, mimopracovní už vůbec ne. Nemám k tomu dostatek informací. V minulosti jsme ale obdrželi celou řadu písemných anonymních podnětů popisujících určitá fakta týkající se odboru dopravních správních agend,“ potvrdil starosta.

Blaha rovněž využil svého práva a nechal dopravně správní agendu prověřit interním auditem. „Zároveň jsme požádali o součinnost ministerstvo dopravy, protože řada práce probíhá na zařízení a majetku právě ministerstva dopravy. Tato agenda je totiž pod státní správou. Podal jsem i podnět k policii, a to na podezření z páchání trestné činnosti zaměstnanců úřadu,“ doplnil starosta.

Reklama

Výběr článků

Načítám