Hlavní obsah

Dálnici D46 u Prostějova uzavřel hořící kamión

• Aktualizováno

Kvůli požáru nákladního automobilu je do pozdních večerních hodin uzavřena dálnice D46 mezi obcemi Drysice a Brodek u Prostějova ve směru na Olomouc. Doprava je v místě nehody odkloněna. Nikdo nebyl zraněn, informoval krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Pro Novinky Ladislav Kopečný

Ilustrační foto

Článek

Požár byl hasičům nahlášen krátce po 15:00 a už se ho podařilo zlikvidovat. „Řidič i spolujezdec stačili z vozidla vystoupit a nejsou zranění," uvedl Hejtman.

Nedaleko hořícího kamiónu se ale mezitím srazily další dva nákladní vozy – podle Hejtmana to nebyla vážná nehoda.

Policie dálnici uzavřela, aby hasiči mohli požár zlikvidovat a poté vrak kamiónu odtáhnout. Na dálnici se ve směru od Brna na Prostějov se začala tvořit dlouhá kolona automobilů, která v 17:00 podle informací Ředitelství silnic a dálnic ČR měřila šest kilometrů.

Policie proto dálnici D46 v místě požáru na více než hodinu zprovoznila aspoň v jednom pruhu, zhruba v 18:00 byla ale ve směru na Olomouc opět uzavřena, by mohl být náklad přeložen do náhradního nákladního automobilu.

„Uzavírka předběžně potrvá pět hodin," uvedl Hejtman. Z informací ŘSD vyplývá, že kolony se na dálnici mezi Vyškovem a obcí Drýsice zatím netvoří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám