Hlavní obsah

Hasiči likvidovali desítky hodin požár seníku na Žďársku

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žďár nad Sázavou

Škodu přesahující čtyři milióny korun má na svědomí sobotní požár velkokapacitního seníku v Řečici na okrese Žďár nad Sázavou. Jeho likvidace na dlouhé hodiny zaměstnala devět jednotek hasičů. Nikdo se nezranil.

Foto: HZS Vysočina

Požár seníku v Řečici.

Článek

Telefon tísňové linky 112 zazvonil v sobotu v 07.46 hodin. Volající ohlásil požáru seníku. Operační důstojník na místo vyslal devět jednotek hasičů.

„K události vyjelo celkem dvanáct cisternových automobilových stříkaček a další technika. V době příjezdu prvních jednotek na místo události byl seník v plamenech. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Uvnitř objektu bylo 550 tun balíkované slámy, 150 tun sena a minerální přípravky do krmné směsi pro krávy,“ uvedla mluvčí hasičů z Vysočiny Petra Musilová.

Foto: HZS Vysočina

Požár seníku v Řečici.

Likvidace rozsáhlého požáru trvala dlouho. Ještě v neděli dopoledne hasiči dohašovali ohniska. Předběžnou škodu vyšetřovatel hasičů vyhodnotil na 4,5 milionu korun, hodnoty za sedm milionů hasiči stačili uchránit. Příčinu má objasnit následné šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám