Hlavní obsah

Srážku tří aut na Klatovsku zavinil šéf soudu, může přijít o řidičák

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté uzavřeli dopravní nehodu tří osobních vozidel u Janovic na Klatovsku, ke které došlo první lednový týden. Jako viníka označili 44letého řidiče vozidla Dacia Logan, kterým je podle zjištění Práva předseda klatovského okresní soudu Martin Matějíček. „Případ jsme předali správnímu orgánu pro přestupek,“ uvedla ve středu policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Foto: Policie ČR

Nehoda na Klatovsku. Na snímku ohořelý vůz, s nímž havaroval šéf klatovského soudu

Článek

Podle závěru policistů vjel Matějíček náhle do protisměru, kde se střetl se dvěma protijedoucími automobily. Po nárazu do druhého z nich začal jeho vůz hořet, on sám se z něho dokázal včas dostat ven.

„Ošetřili jsme a převezli do nemocnice dvě zraněné osoby. Jednalo se o 44letého muže a 14letého chlapce. Nikdo z nich nebyl ohrožen na životě,“ uvedl tehdy mluvčí krajské záchranné služby Martin Brejcha.

A právě na základě lékařské zprávy se vyšetřovatelé rozhodli pro postoupení věci  do přestupkového řízení. „Žádný z účastníků dopravní nehody nebyl zraněný do té míry, aby byla splněna podmínka pro zahájení úkonů trestního řízení,“ doplnila Ladmanová.

Matějíček tvrdil, že jej během jízdy postihla náhlá zdravotní indispozice. „Dostal se do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím vozidlem značky Renault Thalia, které řídil čtyřiašedesátiletý muž. Následně pak narazil do dalšího protijedoucího vozidla Peugeot 206, s nímž jela padesátiletá řidička,“ popsala nehodu Ladmanová.

Podle ní poté došlo k požáru dacie, který přivolaní hasiči zlikvidovali. „Škodu na vozidlech odhadli policisté na 140 tisíc korun. Všichni řidiči se podrobili dechové zkoušce na alkohol, žádná nebyla pozitivní,“ uzavřela Ladmanová.

Matějíčkovi tak hrozí několika tisícová pokuta a zákaz řízení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám