Hlavní obsah

Chtěl doběhnout metro, místo toho opilý muž spadl do kolejiště

Novinky, jdu
Praha

Zjevně opilý muž se v neděli večer v Praze snažil doběhnout soupravu metra ve stanici Nové Butovice. K soupravě se však dostal, až když už se rozjížděla, a těsně ji minul. Poté nezvládl balanc a spadl do kolejiště. Zachraňovat ho museli strážníci.

BEZ KOMENTÁŘE: Chtěl nastoupit do soupravy, ale spadl do kolejištěVideo: MP Praha

 
Článek

Hlídka městské policie čtyřiatřicetiletého muže zaregistrovala, už když vstupoval do prostoru metra. „Nejistě běžel po protilehlém schodišti, a dokonce jednou upadl na zem,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Muž se snažil doběhnout soupravu ve stanici, dostal se k ní však až poté, co zavřela dveře a začala odjíždět pryč. Muž na okraji nástupiště neudržel rovnováhu a za rozjíždějícím se metrem spadl do kolejiště.

Šest piv a tři panáky

Z nebezpečného prostoru mu pomohli přítomní strážníci. „Jeden člen hlídky okamžitě vyběhl k dozorčímu, aby zajistil přerušení elektrického proudu, a druhý se rozběhl na pomoc dotyčnému,“ popsala mluvčí Seifertová.

Muž uvedl, že je v pořádku, a tak jej strážník za pomoci kolemjdoucích z kolejiště vytáhl. I když muž nejevil známky vnějšího zranění, musel počkat na přivolanou záchranku, která si ho převzala. Později tvrdil, že před cestou na metro vypil šest piv a tři panáky.

Postih mu hrozí za přestupek – kvůli tomu, že vstoupil do dopravního prostředku pod vlivem návykové látky.

Reklama

Výběr článků

Načítám