Hlavní obsah

Požár kamiónu uzavřel v noci dálnici D5 u Berouna

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

Dálnici D5 u Berouna uzavřel v noci na středu požár kamiónu převážejícího součástky do automobilů. Škoda byla vyčíslena na 1,2 miliónu korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Noční požár kamionu na dálnici D5Video: Novinky

 
Článek

Hořet začalo krátce po půlnoci, a to po technické závadě na jednom z kol návěsu kamiónu. Řidič nákladní vozidlo duchapřítomně odstavil na krajnici na 15. kilometru dálnice ve směru na Plzeň. Ještě před příjezdem hasičů pak od návěsu odpojil tahač, se kterým odjel do bezpečné vzdálenosti.

„Na místo vyjely tři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. Nasazeny byly vodní D proudy, vysokotlaký proud i proud s pěnou. Dálnice byla kvůli požáru uzavřena," řekl Novinkám na místě velitel zásahu.

Policisté odkláněli dopravu na 14. kilometru. Řidiči pak museli projet Berounem a zpět na dálnici se dostali na 18. kilometru.

Hasiči dostali požár pod kontrolu během několika desítek minut. Další více než hodinu jim zabralo dohašování. Vyšetřovatel hasičů určil jako příčinu požáru technickou závadu na kole návěsu. Škodu vyčíslil na více než 1,2 miliónu korun.

Dálnice byla kvůli odklízení následků požáru uzavřena až do ranních hodin.

Berounští hasiči zasahovali v poslední době na dálnici D5 hned několikrát. V neděli 7. ledna shořel na 10. kilometru u Loděnice kamión převážející kukuřici. Ve středu 3. ledna se pak na 13. kilometru dálnice střetly dva kamióny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám