Hlavní obsah

Seniorka v Hradci přepadla poštu, inspirovala se televizními detektivkami

Novinky,
Hradec Králové

Necelý měsíc trvalo policistům, než dopadli ženu z Hradce Králové, která se dopustila za bílého dne loupežného přepadení pošty v hradecké ulici Fráni Šrámka. Pětašedesátiletá žena se k činu přiznala a prozradila, že ji k loupeži inspirovaly filmy o loupežích, které viděla v televizi.

Foto: Policie ČR

Pachatelka na místě činu nechala vzkaz

Článek

K přepadení, během něhož zmizelo z pobočky několik desítek tisíc korun, došlo během poledne 13. prosince.

„Hned v den přepadení jsme zveřejnili kamerový záznam s žádostí o pomoc se zjištěním totožnosti pachatelky. Kromě slabého kamerového záznamu jsme neměli k možné pachatelce žádné poznatky,“ připomněla policejní mluvčí Iva Kormošová. A dodala, že ani zákazníci, kteří v té chvíli byli zrovna na poště, neměli o přepadení ani tušení.

Foto: Policie ČR

Pachatelka na místě činu nechala vzkaz

„Nevěděli jsme ani, jakým směrem a jak z pošty odcházela. Ačkoliv na záznamu byla těžko poznatelná, ozvalo se několik lidí, že jim někoho připomíná. Až poslední telefonát byla trefa do černého. Žena popisu i kamerovému záznamu odpovídala,“ pokračovala Kormošová.

Podezřelé byly i ženiny nákupy. Ačkoliv byla bez příjmu, neboť nepracuje, není evidovaná jako nezaměstnaná ani nepobírá žádný důchod, koupila si hned po Novém roce televizor a notebook.

„Žena se po zadržení k loupeži přiznala. Do protokolu uvedla, že se inspirovala filmy a podle toho napsala lísteček s požadavkem o vydání peněz. Přiznala také, že si poštu obhlédla den předtím a asi hodinu před loupeží. Na poštu přijela na kole, které si před poštou zamkla, a na něm i odjela domů. Zbraň, kterou použila na zastrašení, si tajně vypůjčila od svého přítele. Jednalo se o plynovou pistoli,“ dodala policejní mluvčí Kormošová.

Zbraň, zbytek z uloupených peněz i nakoupenou ještě zabalenou televizi s notebookem dobrovolně vydala policistům.

Foto: Policie ČR

Plynová pistole použitá při přepadení

Seniorka nebyla v minulosti nikdy trestaná. Není tedy předpoklad, že by se vyhýbala trestnímu stíhání. Policisté proto po domluvě se státním zástupcem nepodávali podnět na vzetí do vazby.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám