Hlavní obsah

Hasiči vyprošťovali celou noc cisternu s propan-butanem

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek

Cisterna, která převážela propan-butan, havarovala ve čtvrtek pozdě odpoledne v obci Řepiště na Frýdecko-Místecku. Hasiči kvůli nehodě museli evakuovat obyvatele 23 rodinných domů. Vyprošťování cisterny přitom trvalo téměř celou noc.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Havarovaná cisterna

Článek

„Při nehodě skončilo vozidlo na kolech v příkopu. Velitel zásahu kvůli zajištění bezpečnosti občanů rozhodl o evakuaci obyvatel v okolí 200 metrů od místa nehody. Ve spolupráci se starostou obce Řepiště Rostislavem Kožušníkem a místní jednotkou dobrovolných hasičů bylo evakuováno celkem 66 osob z 23 domů, z toho pro 13 osob bylo zajištěno nouzové ubytování v místní tělocvičně,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Havarovaná cisterna

Hasiči pak museli asistovat při přečerpávání plynu do náhradní cisterny. Kvůli poškození ale nakonec nemohl být přečerpán obsah cisterny ještě před vyprošťováním a hasiči museli manipulovat s plným přívěsem.

„Po přečerpání byla postupně pomocí jeřábu vyproštěna z příkopu prázdná cisterna s tahačem. Zásah trval téměř 12 hodin, hasiči se vraceli své základny až v pátek po třetí hodině ranní,“ uvedl mluvčí hasičů

Reklama

Výběr článků

Načítám