Hlavní obsah

Exhibicionista se hrdě hlásí k útokům, policisté hledají další oběti

– Praha
Novinky, jdu

Policisté dopadli muže, který podle nich obtěžoval ženy a dívky tím, že před nimi venku masturboval. Oběti si vždy vyhlížel v ranních hodinách, některé z nich i osahával. Exhibicionista se podle policie sám hrdě hlásí k desítkám takových útoků, policisté proto pátrají po dalších obětech.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dvaatřicetiletý muž zpravidla vyčkával vždy mezi šestou a sedmou hodinou ráno ve křovích u křižovatky ulic Mrkvičkova a Šímova a kolem ulic Laudova a Nevanova v Praze 17 - Řepích. Tam vyhlížel svou oběť.

„Před tu pak vyskočil z křoví, nebo jiného úkrytu, a začal masturbovat. Pokud se mu dotyčná opravdu líbila, dal to najevo tak, že se ji snažil ještě osahávat,“ popsal mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

I když mají policisté nahlášeno několik takových případů, sám muž se podle Hulana „hrdě hlásí” k desítkám dalších sexuálních napadení, kterých se měl dopustit na zmíněných místech. Policisté žádají, aby se jim prostřednictvím tísňové linky 158 ozvaly další ženy a dívky, které muž obtěžoval.

„Dvaatřicetiletý muž byl v převážné většině popsaných útoků oblečen do černé mikiny s kapucí, kterou měl z poloviny zakrytý obličej, a černých volnějších kalhot,“ popsal exhibicionistu mluvčí Hulan.

Bližší popis policie nemůže poskytnout. „Došlo by tím ke zmaření dalších procesních postupů, jako je rekognice,“ dodal Hulan. Rekognice je úkon, kdy například oběť má popsat podezřelého před tím, než je mu ukázána, a následně jej má rozpoznat mezi skupinou podobných lidí.

Muž je v současnosti obviněn z trestného činu výtržnictví se sexuálním podtextem. Na rozhodnutí soudu čeká ve vazbě, hrozí mu až tři roky odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám