Hlavní obsah

Na Pardubicku vzplál návěs s tisícovkami kuřat. Polovina uhořela, zbytek musí do kafilérie

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubicko

Ve středu museli v brzkých ranních hodinách zasahovat hasiči na silnici u Býště na Pardubicku. Hořel tam návěs s nákladem kolem šesti tisíc kuřat, půlka z nich požár nepřežila. Při zásahu, během něhož na místo dorazilo pět jednotek hasičů, byl zastaven provoz na silnici.

Foto: HZS Pardubického kraje

Hasiči museli nejen hasit požár, ale i vyprošťovat kuřata z návěsu.

Článek

K hořícímu návěsu na silnici I/35 u Býště přijeli kolem třetí hodiny ranní profesionální hasiči z Holic, Pardubic a Hradce Králové a také dobrovolní hasiči z Holic a Býště. „Hasiči ihned museli nejen likvidovat požár, ale vyndávat z návěsu klece s živými kuřaty,“ informovala mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Foto: HZS Pardubického kraje

Z hořícího návěsu muselo být vyproštěno 6 tisíc kuřat.

Požár návěsu byl uhašen přibližně ve tři čtvrtě na čtyři. Kuřata, která se povedlo dostat z návěsu, si přepravce naložil na jiný nákladní kamión. „Přesto, že zhruba polovina kuřat přežila, jsou kontaminovaná zplodinami hoření a pravděpodobně poputují do kafilérie,“ dodala mluvčí Horáková.

Na místo následně dorazila specializovaná firma, která odstranila ohořelý kamión s návěsem ze silnice. Hasiči zásah ukončili krátce po šesté hodině ranní.

Foto: HZS Pardubického kraje

Během zásahu hasičů byl zastaven provoz na silnici I/35 u Býště.

Celková škoda se odhaduje na půl miliónu korun. „Příčinou vzniku požáru je s největší pravděpodobností technická závada na přední nápravě návěsu,“ uzavřela mluvčí Horáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám