Hlavní obsah

Na namrzlých jihomoravských silnicích havarovalo několik aut

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Námraza, která přiměla řidiče na jižní Moravě ráno před vyjetím oškrábat čelní skla svých aut, zřejmě nebyla dostatečným varováním, a tak páteční ráno zaměstnalo hasiče, policisty i záchranáře nehodami s náledím v roli spoluviníka.

Foto: HZS JMK

Po nehodě u Hustopečí skončily obě škodovky mimo silnici.

Článek

Nejvážnější z nehod se stala kolem půl šesté na silničním tahu I/53 z Brna do Znojma u Miroslavi na Znojemsku. Dvě osobní a tři nákladní auta se na namrzlé silnici zapletla do hromadné dopravní nehody, která si vyžádala dva zraněné.

Foto: HZS JMK

Při ranní nehodě u Miroslavi se dva lidé zranili.

Foto: HZS JMK

Dvě osobní a tři nákladní auta se na namrzlé silnici zapletla do hromadné dopravní nehody

Nehodou, která si vyžádala zastavení dopravy, odstartovala na jihu Moravy celá série kolizí, v nichž prakticky ve všech případech sehrála roli klouzající vozovka. U Rohatce na Hodonínsku kolem šesté ráno skončilo auto ve svodidlech. O dvacet minut později další řidič boural u Ježkovic na Vyškovsku.

Výjimkou nebylo ani Břeclavsko. Nejprve havaroval řidič v Bořeticích a krátce před osmou hodinou vzájemný náraz smetl dvě osobní auta do příkopu nedaleko Hustopečí.

Foto: HZS JMK

Nehodě u Hustopečí

Po deváté hodině hasiči zasahovali u střetu dvou osobních aut a kamiónu u Černovic na Blanensku. I tam operační středisko hasičů připomnělo, že na místě nehody je vozovka fakticky nesjízdná. Zmíněné nehody skončily jen materiální škodou a komplikacemi v dopravě.

Hůř tomu bylo v Dolních Kounicích na Brněnsku, kde si ranní střet osobního vozu a kamiónu vyžádal jedno zranění, podobně skončila v rukou záchranářů posádka převráceného auta u Drnovic na Vyškovsku a chodec, kterého srazilo auto v Letovicích na Blanensku.

Reklama

Výběr článků

Načítám