Hlavní obsah

Kráva se otelila do strouhy s vodou, mládě jen náhodou zachránili policisté

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Záchranou telete se mohou pochlubit policisté z Nového Bydžova na Královéhradecku. Kdyby nebylo jejich rychlého zásahu, zvíře by přišlo o život. Že mu hrozí nebezpečí, se přitom ukázalo jen čirou náhodou.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana teleteVideo: Policie ČR

 
Článek

„V úterý odpoledne si policista, který byl po službě doma a díval se z balkonu na přilehlé pastviště, všiml, že kráva stojící poblíž strouhy se pravděpodobně otelila,“ začala s popisem záchranné akce policejní mluvčí Iva Kormošová.

Byla to zřejmě předtucha, že policista zavolal kolegům na služebnu. Ti se nejprve pokusili kontaktovat majitele, ale marně. Proto se vydali krávu hledat sami. A podařilo se, brzy na ni na pastvině narazili.

„Kolega, který má shodou okolností střední veterinární školu, věděl, že pokud se kráva otelila, bude nablízku svému teleti. A opravdu, tele našli opodál. Leželo celé ve strouze, ale žilo. Za asistence krávy matky, která policisty bedlivě pozorovala, se jim za velkého úsilí podařilo tele z vody vytáhnout a posléze předat majiteli,“ dodala mluvčí.

Majitel byl podle jejích slov za zachráněné tele vděčný. Policistům poděkoval a zjistil, že se jedná o býčka. „Nikdo z kolegů si nevzpomíná, že by se na Hradecku stal někdy v minulosti podobný případ záchrany života,“ usmála se Kormošová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám