Hlavní obsah

Na Teplicku někdo brutálně pozabíjel klokany. Jednoho sťal, druhého zastřelil

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Dva klokany někdo brutálně zabil v Duchcově na Teplicku. Podle jejich chovatele jednomu zvířeti pachatel usekl hlavu, druhého zastřelil. Další klokan smrti unikl s poraněnou nohou a i ostatní nesou známky poranění. Případem se nyní zabývá policie, pachateli hrozí až tříleté vězení.

Na Teplicku někdo pozabíjel klokanyVideo: Prima FTV

 
Článek

Jako první na hrůzný případ upozornila televize Prima. „Zjistili jsme, že jeden klokan má prostřelenou hlavu a druhému klokanovi tu hlavu někdo usekl,“ řekl Primě chovatel Vladimír Cholenský.

Aby se agresor ke klokanům dostal, musel přelézt plot. „Hlava se vůbec nenašla. Příslušníci policie mi řekli, že tu hlavu asi nejspíš odněkud dostanu nebo někde bude viset,“ sdělil chovatel.

Kubík přežil se zraněnou nohou

Případem, který se stal již v noci na neděli, se nyní zabývá policie. „Pachatel se choval hodně agresivně, jednomu klokanovi dokonce od těla oddělil hlavu, kterou odnesl. K objasnění přesné příčiny úmrtí zvířat a dalších okolností případu jsme nařídili pitvu, která bude provedena na Státní veterinární správě. Majitel odhadl škodu na 40 tisíc korun, kriminalisté případ prověřují pro podezření z přečinů poškození cizí věci a týrání zvířat, za jejichž spáchání hrozí pachateli až tříletý trest odnětí svobody,“ sdělil Právu teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Klokan Kubík přežil podle chovatele řádění násilníka s vážně poraněnou nohou. Jsou na něm patrné známky stresu. „Zadní běh má zřejmě naražený nebo přeražený. Kůže je z toho svlečená dolů,“ řekl televizi chovatel. Ostatní klokani mají poraněné čumáky. Pravděpodobně je někdo naháněl a oni narazili do plotu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám