Hlavní obsah

Do policejního passatu narazilo auto předjíždějící na horizontu, natočila to kamera

Pardubice

Nebezpečné předjíždění na horizontu a následnou nehodu natočila kamera policejního Volkswagenu Passat minulý pátek na Pardubicku. Řidič protijedoucího auta se tam střetl s policisty a dalším autem. Jeden policista byl zraněn.

BEZ KOMENTÁŘE: Nebezpečné předjíždění natočila kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

Nehoda se stala odpoledne mezi obcemi Bukovina u Přelouče a Stojice. „Třiapadesátiletý řidič vozidla VW Caddy předjížděl tahač s návěsem v úseku, kde je to zakázáno,“ uvedla mluvčí policie Hana Kaizarová.

V protisměru zrovna v tu chvíli projíždělo civilní policejní auto a řidič se chtěl vyhnout střetu strhnutím řízení vpravo, ale marně. Auta do sebe narazila, passat byl odhozen do příkopu a narazil do stromu. VW Caddy naboural ještě do tahače.

Předjíždět bezpečně

„Do nemocnice byl převezen policista sedící na místě spolujezdce. Po příjezdu policistů skupiny dopravních nehod se všichni tři řidiči podrobili dechové zkoušce. Výsledky byly negativní. Celková škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na 260 tisíc korun,“ konstatovala Kaizarová.

Mluvčí apelovala na řidiče, aby předjížděli jen v místech, kde je to bezpečné. „Předjíždějte jen na přehledných místech a tam, kde to zákon nezakazuje, samozřejmě s přihlédnutím k aktuálnímu stavu a povaze vozovky, počasí, ke zkušenostem řidiče,“ uzavřela Kaizarová.

Reklama

Výběr článků

Načítám