Hlavní obsah

Plavčík ubodal kamaráda před zraky syna, soud mu potvrdil šestnáct let

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Na 16 let do vězení poslal v úterý Vrchní soud (VS) v Olomouci Milana Hudáka (33) za to, že loni ve Valašském Meziříčí replikou vojenského útočného nože ubodal kamaráda (38). Kromě ztráty svobody musí poškozeným zaplatit 1,62 miliónu korun. Soud tak potvrdil verdikt senátu olomoucké pobočky Krajského soudu (KS) v Ostravě z letošního srpna.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaný Milan Hudák u olomouckého vrchního souduVideo: Petr Marek, Právo

 
Článek

„Překvalifikovat jeho jednání na zabití nepřicházela v úvahu. Krajský soud řádně zajistil všechny důkazy a správně je i vyhodnotil. Jednalo se jednoznačně o vraždu. Trest je přiměřený a spravedlivý,“ vysvětlil Právu mluvčí olomouckého VS Stanislav Cik.

Foto: Petr Marek, Právo

Odsouzený Milan Hudák

Hrůzným činem vyvrcholily dlouholeté spory kamarádů. Obžalovaný totiž žil s bývalou přítelkyní jeho oběti. Brutálnímu útoku, který se stal v bytě zavražděného, přihlížel jeho pětiletý syn. Vše se událo loni 28. listopadu ve Valašském Meziříčí. Hudák si jel podle soudu s kamarádem osobně vyřídit účty.

Vraždit prý nechtěl

Vyzbrojil se na to nejen nožem, ale i teleskopickým obuškem. Ke vniknutí do bytu využil situaci, kdy tam vstupovala přítelkyně poškozeného. Zaútočil nečekaně, když se kamarád chystal sprchovat. Opakovaně ho bodal do oblasti krku, hrudi a břicha.

Napadený utrpěl zranění, v důsledku kterých zemřel na místě. Bezprostřední příčinnou bylo vykrvácení. Kriminalisté Hudáka zadrželi až doma po návratu do Ostravy.

K útoku se doznal. Odmítl však, že by měl v úmyslu vraždit. „Zabít jsem ho nechtěl. Měl jsem v úmyslu ho jen postrašit. Moc toho lituji. Na detaily si nepamatuji, ale nikdy bych si nepomyslel, že jsem takových hrůz schopen. Nedovedu si to vysvětlit. Lidem jsem pomáhal. Byl jsem plavčík,“ tvrdil už dříve u KS Hudák.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám