Hlavní obsah

Naprostá neúcta, rozohnil se soudce a poslal mladíka za znásilnění školačky do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský městský soud poslal v úterý do vězení osmnáctiletého mladíka za dvě znásilnění, která podle obžaloby spáchal ještě jako mladistvý. V prvním případě údajně znásilnil jiného chlapce ve výchovném ústavu, ve druhém případě se pokusil znásilnit čtrnáctiletou školačku, kterou předtím opil. Verdikt, podle něhož si má odpykat 14 měsíců, není pravomocný.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladík i státní zástupkyně si ponechali lhůtu na rozmyšlenou kvůli případnému podání odvolání. Kromě odnětí svobody čeká obžalovaného také ambulantní sexuologické léčení.

„Naprostá neúcta. Budu si dělat, co chci, abych uspokojil svoje potřeby. A když to nepůjde po dobrém, tak to půjde po zlém," shrnul mladíkovu povahu předseda soudního senátu Jan Kadlec.

Soud se zabýval incidentem z loňského 30. srpna, kdy tehdy sedmnáctiletý hoch nabídl v pražské zahrádkářské kolonii lahev vodky dívce, o níž věděl, že jí ještě nebylo ani 15 let.

Nemohla chodit

Podle dalších chlapců, kteří v kauze svědčili, počítal s pohlavním stykem, protože "si chtěl ještě užít", než se s koncem prázdnin vrátí do polepšovny. Opilá dívka ho však opakovaně odmítla, což chlapec špatně nesl. „Stěžoval si, že se chová jako čubka, když jí přece koupil dárky," zrekapituloval soudce výpovědi svědků. Školačka se opila tak, že nemohla chodit a zvracela.

Obžalovaný chtěl prý využít její bezbrannosti, pokusil se o sex a dívku si hodlal odnést domů. V dalším počínání mu zabránili kamarádi tím, že přivolali otce jednoho z nich. Ten zalarmoval záchranáře, kteří školačku odvezli do nemocnice kvůli otravě alkoholem. Mladík se poté snažil kamarádova otce napadnout a byl agresivní natolik, že ho nakonec museli spoutat policisté.

Znásilnil chlapce

Krajský soud v Ústí nad Labem letos v lednu mladého muže odsoudil za jiné znásilnění, kterého se mladík údajně dopustil na spolubydlícím z výchovného ústavu. Své chování tehdy označil za žert. Pražský městský soud mu nyní oba prohřešky sečetl na celkových 14 měsíců, přičemž státní zástupkyně požadovala přísnější, tříleté trestní opatření.

Kdyby skutky spáchal jako dospělý, hrozilo by mu až 12 let za mřížemi. Mladík se v minulosti dopustil také loupeže a v době, kdy ještě nebyl trestně odpovědný, znásilnil dítě mladší 15 let. Sám má s přítelkyní dítě, o které se podle soudu nestará. Když měl nastoupit do vězení, skrýval se a museli ho vypátrat policejní "lovci lebek".

Reklama

Výběr článků

Načítám