Hlavní obsah

Policie na Plzeňsku rozprášila marihuanový gang, vybavení odvezlo pět náklaďáků

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Mimořádnou akci mají za sebou policisté z Plzeňského kraje, kteří během zátahu rozkryli několikačlenný marihuanový gang. Ten provozoval řadu pěstíren konopí v Plzni a okolí. Vyšetřování trvalo rok, podílela se na něm více než stovka policistů.

BEZ KOMENTÁŘE: Jedna z odhalených pěstíren konopí na PlzeňskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté na případu pracovali už od podzimu 2016. Operaci dokončili letos v říjnu. Během dva dny trvajícího zátahu kriminalisté zadrželi čtrnáct osob. Šest z nich už je trestně stíháno, z toho dva muži ve věku 30 let skončili ve vazbě. Všem nyní hrozí několikaleté vězení.

Podle zjištěných informací se jednalo o mimořádně činný gang, který marihuanu pěstoval v několika objektech. Zabavené vybavení pro pěstování muselo odvézt pět nákladních vozidel.

„Při domovních prohlídkách se podařilo zajistit 953 kusů rostlin konopí v různých stadiích růstu, od sazenic až po vzrostlé rostliny, a tři až čtyři kilogramy sušiny rostlin konopí. Byla zajištěna značná finanční hotovost v řádech statisíc korun,“ řekla v úterý Právu mluvčí policie Markéta Fialová.

Dohromady policisté odhalili několik pěstíren. „Dvě byly v Plzni, jedna v Merklíně a jedna v obci Štěnovice. V dalších třech objektech byly sice pěstírny neaktivní, nicméně byly připraveny pro okamžité použití k pěstování rostlin konopí,“ uzavřela Fialová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám