Hlavní obsah

Detektivové na Valašsku vykopali mrtvolu, kvůli vraždě vyšetřují slovenské mafiány

Vsetín

Detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) v červnu na Valašsku našli zakopané tělo zavražděného muže ze Slovenska. V pátek o tom informoval mluvčí centrály Jaroslav Ibehej s tím, že z vraždy jsou podezřelí dva bratři patřící na Slovensku k drogové mafii.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Celý případ se pro české policisty rozběhl před rokem, kdy je požádali o pomoc jejich kolegové, kteří pracovali na případu vraždy člena slovenské organizované skupiny, která měla obchodovat s drogami.

Ve vedení skupiny byli dva bratři dvojčata, kteří měli svou oběť zastřelit a odvézt do ČR. „V nepřístupném lesním terénu na Valašsku, v blízkosti společné státní hranice, měli vykopat více než jeden metr hlubokou jámu, do které tělo ukryli, částečně zabetonovali, zahrnuli zeminou a zamaskovali,“ uvedl Ibehej.

Kriminalisté během vyšetřování vytipovali místo, kde by tělo mohlo být, a začali s prohledáváním. Úspěšní byli v červnu, kdy pes označil místo na lesní mýtině.

„Došlo k vyzvednutí těla a následnou pitvou bylo potvrzeno, že k usmrcení muže došlo několika výstřely. Oba bratři jsou na Slovensku stíháni pro trestný čin úkladné vraždy, za který jim hrozí až doživotní trest odnětí svobody,“ uzavřel Ibehej.

Reklama

Výběr článků

Načítám