Hlavní obsah

V Olomouci hořela průmyslová hala, škoda 2,5 miliónu korun

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Škodu za milióny způsobil rozsáhlý požár, který v pondělí krátce před půlnocí zachvátil průmyslový objekt, skladovací a výrobní halu v Holici, místní části Olomouce. Majitel ji dosud přesně nestanovil, jeho odhady však míří k částce okolo 2,5 miliónu korun. Na likvidaci požáru se podílelo pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Nikdo nebyl zraněn. Příčina vzniku požáru je v šetření.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár haly v OlomouciVideo: Hasiči Olomouckého kraje

 
Článek

„Plameny nekompromisně pohlcovaly nejen konstrukci objektu o rozměrech zhruba 10 krát 20 metrů. Opláštění a zároveň střešní část půlkruhové haly tvořila PVC krytina,“ informoval Právo mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák s tím, že hasiči na místo dorazili se třemi cisternovými vozidly a výškovou technikou.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči při požáru haly v Olomouci

„Z hořících prostor vynesli několik tlakových láhví a postupně likvidovali zahoření v celém objektu. Poškozena byla hala, skladovaný materiál i technické výrobní vybavení. Jednotkám se velmi rychle podařilo požár lokalizovat, okolní sousedící budovy nebyly nijak výrazně hořením ohroženy. Zhruba další dvě hodiny pokračovaly v postupném dohašování a dohledávání drobných skrytých ohnisek,“ uvedl mluvčí

Podrobný průzkum požářiště bude podle něj prováděn v úterý za lepších světelných podmínek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám