Hlavní obsah

Zakuklenci se samopaly zadrželi na Kladensku ujíždějícího řidiče

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Před policisty z Útvaru rychlého nasazení ujížděl muž v autě napěchovaném cigaretami. Zadržet se ho podařilo ve Smečně na Kladensku.

BEZ KOMENTÁŘE: Zakuklenci se samopaly zadrželi ve Smečně ujíždějícího řidičeVideo: Novinky

 
Článek

„Mohu potvrdit, že v odpoledních hodinách proběhla realizace trestního spisu, týkajícího se tabákových výrobků. Na realizaci jsme přizvali specializovanou policejní jednotku," řekla Novinkám mluvčí Generálního ředitelství cel Martina Kaňková.

Podle informací Novinek.cz byl onou specializovanou jednotkou samotný Útvar rychlého nasazení. Policisté v kuklách a se samopaly chtěli zadržet řidiče vozu Škoda Superb, který byl napěchován od podlahy po strop cigaretami, s největší pravděpodobností nekolkovanými.

Muž ale zastavit nehodlal a začal ujíždět. Do honičky se postupem času zapojil i policejní vrtulník. Ten auto sledoval až do Smečna, kde řidič zastavil a dal se na útěk. Policisté z Útvaru rychlého nasazení ho ale velmi rychle dopadli.

Policisté muže zadrželi

„Mohu uvést pouze to, že řidič nedbal výzev k zastavení a začal ujíždět. Nasazen byl policejní vrtulník. Zadržení provedl specializovaný policejní útvar s celostátní působností," sdělil mluvčí policejního prezidia Petr Habenicht.

Zadržený muž skončil v poutech. Protože se jednalo o akci Celní správy, předali ho policisté celníkům. Ti také prohledali superb s německou státní poznávací značkou, kterým muž ujížděl. Celníci si na místo přivezli také překladatelku, je tedy zřejmé, že je zadržený muž cizinec. V autě našli celníci desítky tisíc kusů cigaret, ty byly v kartonech ve více než 10 krabicích.

„Auto zastavilo tady na náměstí ve Smečně. Vyběhl z něj chlap, který začal utíkat směrem dolů z náměstí. Chvíli na to se přiřítila tři černá policejní auta, vyběhli z nich policisté v kuklách a se samopaly a toho muže zpacifikovali," popsal Novinkám celou situaci očitý svědek.

Podle agentury ČTK se jednalo o případ krácení daní, který souvisel právě s tabákovými výrobky. Podrobnosti by mohli celníci sdělit v následujících týdnech.

Reklama

Výběr článků

Načítám