Hlavní obsah

Mladík střílel z okna airsoftovou zbraní. Málem trefil ženu s dítětem

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Střelba na ulici vystrašila v úterý kolem třetí hodiny odpoledne obyvatele Kuklen, části Hradce Králové. Na tísňovou linku 158 se obrátila žena, která šla se svým dítětem v kočárku po ulici a kolem které těsně něco prolétlo.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na místo okamžitě vyrazily dvě policejní hlídky,“ uvedla ve čtvrtek policejní mluvčí Iva Kormošová s tím, že jejich kroky směřovaly do bytu v druhém patře domu, z něhož se podle svědků střílelo. Otevřel jim 24letý muž, který uvedl, že vlastní airsoftové zbraně.

„Policisté v bytě objevili jak zbraně dlouhé, tak i krátké, provedli kontrolu a zjistili, že kromě jednoho samopalu se jedná o kuličkovky. Muž uvedl, že samopal je nefunkční a jedná se o maketu. Doklad však žádný nepředložil,“ pokračovala mluvčí.

Kamarádům muž prý ukazoval svou novou airsoftovou samonabíjecí zbraň a střílel z ní „jen” z okna do vzduchu. Zbraň a samopal nezjištěné značky odevzdal policistům, kteří je předají na odborné zkoumání.

„Až na základě jeho výsledku rozhodnou o přesné kvalifikaci činu. Může se jednat o přestupek nebo o trestný čin nedovolené ozbrojování,“ uzavřela Kormošová.

Reklama

Výběr článků

Načítám