Hlavní obsah

Na dálnici D6 se v mlze srazilo až 40 aut, bouralo se i na D10

• Aktualizováno
Novinky, ČTK, ok, jap

Zhruba čtyřicet aut havarovalo během středečního dopoledne v mlze na dálnici D6. Nehody se staly mezi 1. a 9. kilometrem. Nejméně sedm lidí se zranilo. Podobná situace byla ráno také na dálnici D10.

Nehody na dálnici D6Video: Novinky

 
Článek

Jednotlivé nehody se na D6 staly ve směru na Prahu. Původně ráno policie informovala, že havarovalo osm až deset aut. Během dopoledne však nehody přibývaly.

„V tuto chvíli máme nahlášeno asi 12 nehod s asi 40 nabouranými auty. Jsou to převážně lehčí nehody s lehkými zraněními,” řekl Novinkám mluvčí policie Pavel Truxa s tím, že dálnice je nárazově uzavírána. Policisté jednotlivé kolize postupně dokumentují a vozy odstraňují.

Ráno a dopoledne byla v okolí dálnice mlha a kolony. Příčiny nehod policie zjišťuje, ale počasí v nich zřejmě sehrálo podstatnou roli.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Nehoda na dálnici D6

„Zraněno bylo celkem sedm lidí. Všichni utrpěli lehké zranění a po ošetření je záchranáři převezli do nemocnice v Kladně, Motole a do Střešovic,” řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Nehoda na dálnici D6

Komplikace ráno byly rovněž na dálnici D10 před Prahou. Havarovalo tam sedm aut, několik cestujících utrpělo lehká zranění. Dálnice nebyla uzavřena, tvoří se ale dlouhé kolony, řekl policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Na D10 podle Chalupy havarovalo kolem 07.15 několik aut na pátém kilometru ve směru na Prahu. „Střetlo se tam asi sedm vozidel. Měla by tam být jen drobná zranění, oděrky a podobně,” uvedl mluvčí.

Hlášen byl i únik pohonných hmot. Řidiči, kteří jedou po mladoboleslavské dálnici do Prahy, musejí podle Chalupy počítat se zdržením.

Reklama

Výběr článků

Načítám