Hlavní obsah

V brněnské zoo se stěhovaly anakondy do nové expozice, pomáhali hasiči

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Chovatelé z brněnské zoologické zahrady si museli v úterý přizvat na pomoc jednotku statných hasičů, aby jim pomohla přestěhovat tři anakondy ze staré expozice do nové. Tito jihoameričtí škrtiči jsou velmi nebezpeční. Nejdelší z nich váží bezmála 60 kilogramů a měří téměř pět metrů.

Stěhování anakond do nové expoziceVideo: Vladimír Klepáč, Právo

 
Článek

Tým šesti mužů, složený z chovatelů a členů hasičského sboru, se pořádně zapotil, než každého odchytil, změřil, zvážil, uložil do pytle a přenesl do nového terária.

„Máme dvě samice a samce. Získali jsme je v roce 2004 od soukromého chovatele ze severní Moravy. Přes sklo vypadají možná trošku jako lenoši, ale v žádném případě to tak není. Deset let jsem se jich nedotýkal,“ řekl Právu chovatel hadů z brněnské zoo Michal Balcar.

Foto: Vladimír Klepáč, Právo

Chovatel Michal Balcar s jednou z anakond

Doplnil, že anakondy získaly zhruba čtyřikrát větší expozici, než byla ta původní. Mají nyní k dispozici prostornější bazén a jako bonus je u něj také malý vodopád. V novém domově se trojice velmi rychle zabydlela. Naposledy pomáhali hasiči chovatelům v brněnské zoo zhruba před rokem, kdy za pomoci popruhů na vyprošťování koní stěhovali zubra.

Reklama

Výběr článků

Načítám