Hlavní obsah

Při nehodě osobního a nákladního auta u Starého Města zemřel řidič

Řidič osobního automobilu nepřežil v pátek ráno čelní střet s nákladním vozem na silnici I/55 mezi Starým Městem a Huštěnovicemi na Uherskohradišťsku. Silnice je kvůli tragické nehodě obousměrně uzavřena, řekl mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dopravní nehoda - ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala krátce po 6:00. V obou havarovaných automobilech cestovali pouze jejich řidiči. Usmrceného řidiče museli hasiči z vozu vyprostit s pomocí hydraulického zařízení. „Řidič nákladního vozu, který převážel palety, utrpěl drobné zranění na hlavě. Uniklé provozní kapaliny jsme zasypali sorbentem,” uvedl Žemlička.

„Jednačtyřicetiletý řidič osobního vozu Škoda Octavia jel ve směru od Huštěnovic na Staré Město. Z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se střetl s projíždějícím kamionem. Řidič osobního auta zahynul na místě, bude u něj nařízena zdravotní pitva,” řekla krajská policejní mluvčí Milena Šabatová.

Příčinu nehody vyšetřuje policie, která také odklání dopravu směrem na Napajedla a Bílovice.

Ve Zlínském kraji letos podle dostupných údajů zemřelo na silnicích 23 lidí, z toho šest na Uherskohradišťsku. Loni v kraji za celý rok při dopravních nehodách zahynulo 27 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám