Hlavní obsah

Čtyřletá dívka si na nafukovací skluzavce v Praze vážně poranila chodidlo

– Praha

Tři měsíce pracují pražští kriminalisté na případu zranění čtyřleté dívky na nafukovací skluzavce. Při sjíždění utrpěla vážné zranění chodidla a kriminalisté mají podezření, že atrakce byla ve špatném stavu.

Foto: Policie ČR

Dívka utrpěla vážné poranění chodidla.

Článek

Děvčátko bylo se svou matkou na atrakci u ulice Lodžská 15. června. „Holčička se šla sklouznut na nafukovacím hradě Aladin a došlo k jejímu zranění na noze,” uvedl mluvčí policie Jan Daněk. Zraněnou holčičku odvezla její matka do nemocnice, kde lékaři diagnostikovali komplikované poškození chodidla. Dívka musela na operaci, při níž jí byl do nohy voperován drát, popsal Daněk.

Policie se obrátila na veřejnost a hledají se svědci.

Kriminalisté vyslechli provozovatele atrakce a zároveň místo ohledali. Přitom zjistili, že plocha, na které se děti kloužou, již byla vyměněna a není původní. „Policisté pracují s verzí, že ke zranění holčičky došlo kvůli špatnému technickému stavu kluzné plochy atrakce,“ sdělil Daněk.

Foto: Policie ČR

Policisté se proto obracejí na svědky a další rodiče, aby poskytli své svědectví. Případně žádají také o fotografie a videa, které si rodiče pořizují.

„Obrázky ze zmiňovaného místa uvedené atrakce by mohly přispět k objasnění celé věci. Veškerá tato svědectví můžete směřovat přímo na místní oddělení Bohnice na telefonní číslo 974 858 730 nebo na linku 158,“ shrnul mluvčí policistů.

Případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám