Hlavní obsah

Posunovač zavinil v Praze jízdu vlaků proti sobě, dostal podmínku

Novinky, ok, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obvodní soud pro Prahu 2 uložil podmínku posunovači Českých drah, který podle soudu zavinil, že v Praze pod Vyšehradem vyjel posunovaný vlak „na červenou“ proti osobnímu vlaku. Na dotaz Novinek to řekla mluvčí soudu Marcela Pröllerová. Nikomu se tehdy nic nestalo, v jednom z vlaků jeli cestující.

BEZ KOMENTÁŘE: Pod Vyšehradem proti sobě vyjely dva vlakyVideo: Lucie Hottková, Novinky

 
Článek

„V této věci byl již pravomocně odsouzen posunovač Českých drah za přečin obecného ohrožení z nedbalosti k trestu odnětí svobody v trvání deseti měsíců. Soud zároveň povolil obviněnému podmíněný odklad výkonu tohoto trestu a stanoví se mu zkušební doba v trvání osmnácti měsíců,“ informovala Pröllerová.

Bližší informace k případu neposkytla.

Incident se stal loni 10. listopadu ráno. U výhybny pod Vyšehradem se dostaly na stejnou kolej dva vlaky. Jednalo se o posunovací soupravu bez cestujících a ve druhém případě o osobní vlak jedoucí na trase z Berouna do Prahy. Souprava bez cestujících projela návěstidlo stůj a vlaky se zastavily asi 100 metrů od sebe. [celá zpráva]

Cestující z osobního vlaku evakuovali hasiči. Železniční doprava byla na několik hodin přerušena.

Reklama

Výběr článků

Načítám