Hlavní obsah

Taxikáři na letišti zaútočili na řidiče Uberu, rozbili mu auto

– Praha • Aktualizováno

Policie řeší incident taxikářů a řidiče Uberu na Letišti Václava Havla Praha. Několik taxikářů jej tam ve čtvrtek napadlo slovně a jeden z nich mu rozbil čelní sklo. Auto mu také polepili nápisy ilegální transport.

BEZ KOMENTÁŘE: Taxikáři zaútočili na řidiče Uberu

 
Článek

„Kde máte taxametr a transparent, pane. Vy jste ilegální transport,“ zní na videu od čtenáře Novinek, který čtvrteční incident před terminálem natočil.

Podle policie se útok odehrál na parkovišti, kde lze na 15 minut zastavit a vyložit a naložit cestující a zavazadla. Na videu je vidět, že řidič Uberu se snaží z místa ujet, ale přitom narazil do taxikáře, který mu stál za autem. Ten mu následně vzal mobil.

„Dostali jsme oznámení na linku 158 od řidiče Uberu i od cestujících, kteří incidentu přihlíželi, že došlo k napadení řidiče a zničení auta několika osobami. Ty následně pokračovaly v činnosti a oblepily mu auto nápisy. Nejagresivnější z nich mu rozbil čelní sklo,“ řekla Novinkám Kateřina Rendlová, mluvčí cizinecké policie, která má ochranu letiště na starosti.

Zvýšený dohled

Podle ní bylo útočníkovi, který rozbil sklo, sděleno podezření z trestného činu poškození cizí věci. Policie má dostatek svědectví, podotkla. Další lidé ze skupinky navíc podle Rendlové pokračovali v činnosti stejným způsobem. „Atakovali tam další auta, která přijížděla. Podle předběžných informací se to ale netýkalo jen řidičů Uberu, ale i ostatních řidičů. Údajně v tom jednání chtějí pokračovat. Proto jsme posílili hlídkovou činnost před terminály,“ podotkla Rendlová.

Škoda nebyla ještě vyčíslena. Mobil řidiči podle policie vrátili, ale poškozený.

„Jsme zděšeni tím, co se stalo řidiči využívajícímu aplikaci Uber. Tento druh zastrašování je v moderní společnosti naprosto nepřijatelný a nemůže být tolerován. Teď jsme plně soustředěni na to, abychom řidiči poskytli veškerou podporu, kterou potřebuje. Případ byl bez prodlení oznámen Policii České republiky, která ho vyšetřuje. S vyšetřovatelem a dalšími orgány plně spolupracujeme a poskytneme jim všechny informace, které budou potřebovat,” uvedla mluvčí Uberu Miroslava Jozová.

Reklama

Výběr článků

Načítám