Hlavní obsah

Strážnice v Brně našla tašku s 11 milióny. Nálezné nedostane

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Městská policistka v Brně-Bohunicích byla na své pravidelné obchůzce, když si všimla, že pod předním kolem jednoho ze zaparkovaných aut je taška. Když ji otevřela, našla v ní 1,75 miliónu tureckých lir, tedy v přepočtu víc než 11 miliónů korun. Majitel peněz se přihlásil ještě ten samý den. O případu z letošního ledna informovali brněnští strážníci v pátek.

Foto: Profimedia.cz

Turecké liry. Ilustrační foto

Článek

Pokud by tašku našel a vrátil kdokoli jiný, mohl by žádat nálezné deset procent. Strážnice ale se sumou počítat nemůže.

„Našla to v rámci své pracovní činnosti. Strážnice považovala za naprosto běžnou věc, že nález ohlásí, a totéž by podle jejích slov udělala, i kdyby právě v uniformě nebyla,“ prohlásil mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

K celé události došlo 3. ledna, strážníci ale o nálezu neinformovali dříve kvůli ochraně soukromí majitele.

V nalezené tašce byla peněženka s tureckými lirami, tři platební karty a také zhruba 110 eur. Majitel si tašku vyzvedl ještě téhož dne, samozřejmě nadmíru potěšený.

„Ověřili jsme samozřejmě všemi možnými způsoby, že je to skutečný majitel, mimo jiné detailně věděl, co v tašce je,“ uvedl mluvčí. Strážníci si přes státní policii také ověřili, jestli peníze nebyly získány trestným činem.

Reklama

Výběr článků

Načítám